Com aconseguir raigs de sol des de la càmera, (sense edició)

Tutorial -
Dani Colom · Fotografia - 20200424200113-img-1279yjm.jpg

Amb aquest senzill truc que et mostraré a continuació podràs afegir raigs de sol encara que no n´hi hagi o el que vulguis.

Ho pots veure a la imatge de la capçalera on es mostra la imatge sense efecte i al costat amb l'efecte aplicat.

I com ho farem? Doncs ni més ni menys que amb la doble exposició. És una opció que tenen moltes camères i amb la qual pots crear multitut d'efectes.  Avui us explico aquest. En el meu cas utilitzo una camèra Canon i desconec com es fa en altres marques.

Us animo a llegir-lo, espero que us agradi!




El primer pas es assegurar-nos de que la nostra camèra té la opció de doble exposició. Un cop l'haguem trobat, podem carrègar imatges a la càmera.

Busquem a internet imatges de raigs solars, flares o el que vulguem. Quan hem descarregat les imatges, hem de fer un pas important ja que sino no us serviran les imatges que us heu baixat. El que hem de fer, es veure la imatge desde l'ordinador i fer una foto a la pantalla desde la propia camèra ja que la imatge ha de ser amb format RAW per poder-la utilitzar per a doble exposició. Així doncs, configureu primer la vostra camèra per disparar amb format RAW. 


Ara si, ja tenim les nostres imatges a la camèra llestes per ser usades!

El segon pas es anar al menu de la camèra fins que trobem la opció de doble exposició. En el meu cas és a la quarta pestanyeta però pot variar depenent del model. Un cop localitzat pulsem sobre "Exp. Múltiple", se´ns obrirà per posar els parametres desitjats.

Premem activar / On posa ctrl exp. múltiple posem "media" / i  Nº de exposiciones 2  (que seran, la foto carregada + la que fem)

Ara premem on diu "Selec. imag. para exp. múltiple"  per triar la imatge que volem fer servir i es mostraran les fotos compatibles que serán les que hem fet. Si en teniu més amb format RAW també us apereixeran.

Ara que ja tenim la imatge que volem seleccionada posem la camara en mode "live view" i ja ens mostrara la realitat però amb la imatge superposada.

Enfoquem bé (podem inclòs fer zoom amb la lupa per acostar i veure ben be el que enfoquem), encuadrem i disparem!

La camèra processa la imatge i voilà! ja tenim la nostra foto.


A partir d'aquí podeu crear imatges molt interessants i jugar amb altres parametres. Jo us he descrit els que he utilitzat per aquesta foto.



Si voleu veure com he fet la foto que hi ha la capçalera utilitzant aquesta tècnica us deixo el video aquí baix. Veureu tots els passos que he explicat però a vegades veure-ho en video es mes fàçil.

I a part d'aixó es practicar i practicar, i amb unes quantes proves obtindreu unes imatges sorprenents.


Moltes gràcies per llegir-me ;)



i Aquí us deixo amb la  foto final :)

20200424200113_IMG_1279
Comparteix 
Darreres entrades
Categories